Κοινωνία

Στις 4 Ιουνίου η επίσημη παράδοση των φυλακών Νικηφόρου

Στην τελική ευθεία μπήκε το θέμα της λειτουργίας του νέου Καταστήματος Κράτησης Δράμας, στο πλαίσιο της αποσυμφόρησης των φυλακών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το Κατάστημα Κράτησης Δράμας παραδίδεται επίσημα στις 4 Ιουνίου και η λειτουργία του, αναμένεται τον Σεπτέμβριο ή το αργότερο Οκτώβριο.

 4 Ιουνίου η τελετή παράδοσης – παραλαβής

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, στις 4 Ιουνίου 2020 θα γίνει παράδοση – παραλαβή του Καταστήματος Κράτησης Δράμας παρουσία του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριου Οικονόμου, της ίδιας αλλά και φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και βουλευτών.

600 θέσεις κρατουμένων

Το Κατάστημα Κράτησης Δράμας σύμφωνα με την κυρία Νικολάου, πληροί σύγχρονες προδιαγραφές, είναι συνολικής δυναμικότητας 600 θέσεων κρατουμένων και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πλήρως εξοπλισμένη μονάδα υγείας, εγκαταστάσεις ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις, αθλητικές εγκαταστάσεις.

258 άτομα το σωφρονιστικό προσωπικό

Το σωφρονιστικό προσωπικό, το οποίο θα απασχοληθεί στο ΚΚ Δράμας ανέρχεται στα 258 άτομα, διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων.

Αυτή τη στιγμή τρέχει η διαδικασία για τον διαγωνισμό πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ και στόχος είναι το κατάστημα να λειτουργήσει Σεπτέμβριο η Οκτώβριο.

Εξετάζεται να γίνουν χωρίς ΑΣΕΠ οι προσλήψεις

Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται η περίπτωση της πρόσληψης με τον τρόπο που έγινε και των ειδικών φρουρών, παρακάμπτοντας το ΑΣΕΠ, κάτι όμως που δεν επιβεβαιώνεται, από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

«Είναι ένα έργο που έπρεπε να είχε παραδοθεί και να έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του από το 2016», δήλωσε η κυρία Νικολάου και πρόσθεσε: «Καταφέρνουμε να το ολοκληρώσουμε ακόμα και υπό τις αντίξοες τρέχουσες συνθήκες. Χάρη στις άοκνες προσπάθειες όλων, κάνουμε ένα ακόμα πολύ σημαντικό βήμα προς τη λύση, στο μείζον πρόβλημα του υπερπληθυσμού των φυλακών της χώρας μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ