Πολιτική

Συνέντευξη Θ. Ξανθόπουλου για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης ΝΔ

Η κοινωνία χειμάζεται ξανά, το αυταρχικό κράτος επανέρχεται, η χώρα γυρίζει πίσω ολοταχώς

«Ένα χρόνο μετά την εκλογική νίκη της ΝΔ, η ανεργία φουντώνει και η κοινωνία χειμάζεται από τις συνταγές της πτώχευσης  που ακολουθεί η κυβέρνηση  εν μέσω της οικονομικής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία. Ταυτόχρονα επιχειρείται η επαναφορά στο αυταρχικό κράτος της δεξιάς σε βάρος των δικαιωμάτων των πολιτών. Η χώρα ξαναγυρίζει ολοταχώς στο παρελθόν», τόνισε, ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σε τοπικά ΜΜΕ της περιοχής.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις σχετικά με την Προανακριτική Επιτροπή, σημείωσε ότι βρισκόμαστε  στο στάδιο ης σύνταξης των πορισμάτων και υπογράμμισε ότι μετά και το πρακτικό συμβιβασμού της Novartis στις ΗΠΑ και τις άδικες πράξεις που ομολογεί ότι τέλεσε στην Ελλάδα, το ερώτημα σκευωρία ή σκάνδαλο απαντήθηκε εμφατικά.

Απαιτούμε εξηγήσεις από ΝΔ για τις αποκαλύψεις της ΕΥΠ

Οσον αφορά τις αποκαλύψεις διαλόγων που προέκυψαν από έρευνες της ΕΥΠ, όπου φέρονται να εμπλέκονται σε καταφανώς έκνομες πράξεις και στελέχη της ΝΔ, σημείωσε πως αναμένουμε τις αποφάσεις της δικαιοσύνης αλλά ως ΣΥΡΙΖΑ απαιτούμε εξηγήσεις από την κυβέρνηση για όλα όσα καταγγέλλονται και περιγράφονται στους διαλόγους αυτούς.

Για τους ισχυρισμούς Καλογρίτσα, είπε ότι πρόκειται για προσπάθεια αποπροσανατολισμού του πολιτικού διαλόγου μέσω από την απόπειρα μετατροπής μιας ιδιωτικής διαφοράς σε πολιτικό ζήτημα.

Η πορεία ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ

Ο βουλευτής μίλησε επίσης και για την πορεία ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι στόχος είναι «η διεύρυνση της μεγάλης κεντροαριστερής παράταξης με αριστερό, προοδευτικό πρόσημο, ώστε να απαντήσουμε ως κοινωνία στην ακραία συντηρητική, νεοφιλελεύθερη επίθεση της κυβέρνησης. Τα μηνύματα που δεχόμαστε από τον κόσμο στις περιοδείες ενημέρωσης που πραγματοποιούμε είναι θετικά», συμπλήρωσε.

Ο κ. Ξανθόπουλος αναφέρθηκε ακόμη σε θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία:

Ανικανότητα και τις παλινωδίες της κυβέρνησης στον τουρισμό

-Στηλίτευσε την ανικανότητα και τις παλινωδίες της κυβέρνησης στον τουρισμό, αναφέροντας το αλαλούμ με το άνοιγμα των συνοριακών σταθμών στην Αν. Μακεδονία και Θράκη που δημιούργησε αναστάτωση και ανησυχία, πλήττοντας τον τουρισμό σε όλη την ευρύτερη περιοχή.

Φυλακές Νικηφόρου: προσπάθεια της κυβέρνησης να παρακάμψει τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ

-Κατήγγειλε την προσπάθεια της κυβέρνησης να παρακάμψει τις προσλήψεις προσωπικού φύλαξης στο σωφρονιστικό κατάστημα Νικηφόρου Δράμας μέσω ΑΣΕΠ, με διαδικασίες εξπρές, όπως των ειδικών φρουρών. Όπως είπε επί ένα χρόνο, αν και ο διαγωνισμός για την πρόσληψη του προσωπικού ήταν έτοιμος, η κυβέρνηση δεν έκανε απολύτως τίποτα για να επικαλεσθεί τώρα την ανάγκη άμεσης πρόσληψης και παράκαμψης του ΑΣΕΠ. Μίλησε επίσης για κυβερνητικό σόου με την παραλαβή των φυλακών από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς οι φυλακές δεν πρόκειται να λειτουργήσουν σύντομα.

Επαναχάραξη της Σιδηροδρομικής Εγνατίας

– Έθεσε σε δημόσιο διάλογο και προβληματισμό, την τεκμηριωμένη πρόταση της περιφερειακής παράταξης του κ. Κατσιμίγα, για επαναχάραξη της Σιδηροδρομικής Εγνατίας ώστε να συμπεριληφθούν σε αυτή τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα, αυτά των Σερρών και της Δράμας και να μην υποβαθμιστεί το λιμάνι της Καβάλας από την αναγκαία διασύνδεση του με την βαλκανική ενδοχώρα, μέσω των δύο αυτών αστικών κέντρων. Για το συγκεκριμένο θέμα όπως είπε, θα έχει, μαζί με τον βουλευτή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αβραμάκη, συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κων. Καραμανλή.