Life

Σ. Ηλιόπουλος: Σιδηροδρομικός αποκλεισμός της Περιφέρειας – Ανάμεσα σε Ξάνθη και Δράμα δεν υπάρχει τρένο

Με τον καλύτερο τρόπο περιγράφει και αποτυπώνει την υφιστάμενη κατάσταση στην συγκοινωνία των σιδηροδρόμων στην περιοχή μας, ο περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας, Στέργιος Ηλιόπουλος.

Ανάμεσα στην Ξάνθη και στη Δράμα δεν υπάρχει τρένο

«Οι σταθμοί στην ΑΜΘ χορταριάζουν, προσωπικό δεν υπάρχει και ο ταλαίπωρος επιβάτης που θέλει να πάει από την Αλεξανδρούπολη στη Θεσσαλονίκη είναι υποχρεωμένος να φτάσει μέχρι τη Ξάνθη και από εκεί να πάρει λεωφορείο για τις Σέρρες για να πάρει το τρένο που πάει στη Θεσσαλονίκη.

Ανάμεσα στην Ξάνθη και στη Δράμα δεν υπάρχει τρένο» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ερώτηση που κατέθεσε γραπτώς στην Γραμματεία του Περιφερειακού Συμβουλίου ώστε να απαντηθεί στην επόμενη συνεδρίαση.

O περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας, Στέργιος Ηλιόπουλος

Πρόκειται για μια ντροπιαστική κατάσταση για τους κατοίκους της περιφέρειας μας και κυρίως για τους Δραμινούς.

Η Δράμα, της οποίας η σύγχρονη  ιστορία συνδέεται άμεσα με την ιστορία του σιδηρόδρομου στην Ελλάδα, σήμερα είναι εκτός δικτύου.

Ντροπιαστική κατάσταση για τους κατοίκους της περιφέρειας και τους Δραμινούς

Και ο πολίτης που θέλει να πάει σιδηροδρομικώς στη Θεσσαλονίκη πρέπει πρώτα να πάει στις Σέρρες με το λεωφορείο και από εκεί να πάρει το τρένο για την Θεσσαλονίκη.

Τόσο ο κ. Ηλιόπουλος όσο και ο συνάδελφος του Δημήτρης Λυμπεράκης ρωτούν τον Περιφερειάρχη, ποιες είναι οι ενέργειες που θα πραγματοποιήσουν ώστε να αρθεί ο σιδηροδρομικός αποκλεισμός της Περιφέρειας μας και αν θεωρούν το θέμα ως αιχμή διεκδίκησης απέναντι στην κυβέρνηση.