Πολιτική

Φυσικό Αέριο – Δράμα: Μέχρι 9 Φεβρουαρίου, η αποκατάσταση στα υπολειπόμενα 2,8 χιλιόμετρα

Μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου, θα έχει ολοκληρωθεί η αποκατάσταση στα υπολειπόμενα 2,8 χιλιόμετρα στην πόλη της Δράμας από τα έργα φυσικού αερίου, σύμφωνα με την απάντηση της Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρας Σδούκου, στον Βουλευτή ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Αναστάσιο Νικολαΐδη.

Στην συζήτηση που έγινε στη βουλή μετά από παρέμβαση του Δραμινού βουλευτή, η κυβέρνηση, μέσω της υφυπουργού, αφού παραδέχτηκε το πρόβλημα που υφίσταται, έδωσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης.

Η υφυπουργός ανέφερε μάλιστα ότι αν και δεν είναι αποδεκτές οι κακοτεχνίες στην κατασκευή του έργου και η πλημμελής αποκατάσταση των δρόμων, σημείωσε πως  αυτά είναι θέματα της σύμβασης μεταξύ της ΔΕΔΑ και του εργολάβου που ανέλαβε να κάνει το έργο και το Υπουργείο δεν έχει αρμοδιότητα να εποπτεύσει τη συγκεκριμένη σύμβαση.

«Είναι ακέραιη η ευθύνη που έχει η εταιρεία που ανέλαβε να κάνει το έργο, σε ό,τι αφορά τις προθεσμίες, τις υποχρεώσεις της, την τήρηση του πλαισίου» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Σδούκου.

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Αναστάσιος Νικολαΐδης

Α. Νικολαίδης: Σημαντικό βήμα η αναγνώριση του προβλήματος και η αναφορά σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των αποκαταστάσεων

Σε δήλωσή του ο Βουλευτής κ. Νικολαΐδης ανέφερε τα εξής: «Ως μέλος της τοπικής κοινωνίας της Δράμας βιώνω μαζί με τους συμπολίτες μου τεράστια προβλήματα στην καθημερινότητά μας, λόγω των εργασιών για την εγκατάσταση δικτύου φυσικού αερίου. Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ένα τόσο σημαντικό έργο υποδομής για τον τόπο να εκτελείται με τόση προχειρότητα, προκαλώντας σοβαρές δυσλειτουργίες στη ζωή των πολιτών.

Έλαβα την πρωτοβουλία για την κατάθεση της επίκαιρης ερώτησης, καθώς θεωρώ πως κάθε ζήτημα που απασχολεί τις Δραμινές και τους Δραμινούς θα πρέπει να αναδεικνύεται με τον κατάλληλο τρόπο, ώστε να ασκείται η απαιτούμενη πίεση, να ενεργοποιούνται οι αρμόδιοι και να φτάνουμε στον επίλυσή του.

Για την ουσία των ερωτημάτων μου, όσον αφορά τον τρόπο εκτέλεσης του έργου, η κυρία Υφυπουργός παρέπεμψε στη σύμβαση μεταξύ στη ΔΕΔΑ και τον ανάδοχο του έργου. Πάντως αποτελεί ένα σημαντικό βήμα η αναγνώριση του προβλήματος από πλευράς κυβέρνησης και η αναφορά σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των αποκαταστάσεων που υπολείπονται.

Είναι αυτονόητο ότι για το θέμα θα συνεχίσει να υπάρχει το απαιτούμενο ενδιαφέρον από την πλευρά μου και αν χρειαστεί θα επανέλθω. Έχουμε περάσει στην εποχή της αλήθειας, όπου οι όποιες υποσχέσεις θα πρέπει πλέον να έχουν αντίκρισμα. Η Δράμα ήρθε στο προσκήνιο και είναι χρέος μας να συνεχίσουμε με δυναμικό τρόπο να διεκδικούμε όσα πρέπει να γίνουν στον τόπο μας».

Παρακολουθείστε την συζήτηση της ερώτησης του Δραμινού βουλευτή Α. Νικολαίδη στη βουλή: