Πολιτισμός

Το έργο «Το Mobile School Ταξιδεύει» της Ένωσης Κυριών Δράμας γίνεται ντοκιμαντέρ

Την Τετάρτη 9 και την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου η εταιρεία παραγωγής Anemon Productions θα βρίσκεται στην Δράμα προκειμένου να πραγματοποιήσει τα γυρίσματα του τριετούς έργου της Ένωσης Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. «Το Mobile School Ταξιδεύει».
Το παραχθέν υλικό θα προβληθεί στην τελετή λήξης του προγράμματος Active citizens fund το 2024, με στόχο την ανάδειξη του έργου και τα αποτελέσματα της ενδυνάμωσης των παιδιών Ρομά στο πεδίο.

Το «Ντοκιμαντέρ Active citizens fund» ανατέθηκε στην Anemon Productions μετά από πρόσκληση που απεύθυνε ο Διαχειριστής Επιχορήγησης του προγράμματος για την Ελλάδα, που είναι από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Solidarity Now.

9 και 10 Νοεμβρίου  τα γυρίσματα στη Δράμα

H Anemon Productions είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση που είναι αφιερωμένη στην παραγωγή ντοκιμαντέρ, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και άλλων projects που συνδυάζουν διαφορετικές πλατφόρμες πολυμέσων.

Τα προγράμματα της Anemon λειτουργούν ως καταλύτης για συζήτηση, έμπνευση και δράση. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε projects που προωθούν τη διαπολιτισμική και ιστορική κατανόηση σε όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αειφόρο διαβίωση.

Έπειτα από τρία χρόνια παρεμβάσεων μόνο εντός της Δράμας, το Mobile School από το 2020 έως και σήμερα βρίσκεται τρεις φορές την εβδομάδα σε περιοχές της Δράμας, της Καβάλας και της Ξάνθης, προκειμένου να προσεγγίσει παιδιά Ρομά που είτε για κοινωνικούς είτε για οικογενειακούς λόγους είναι αποκλεισμένα από τις σχολικές κοινότητες και δεν μπορούν να έχουν κανονική φοίτηση.