Ενδιαφέροντα

Υπόθεση νόθευσης Φέτας: «Είναι αισχρό» δηλώνει ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Προσοτσάνης

Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει η καταγγελία για τη διάθεση νοθευμένης φέτας σε σούπερ μάρκετ της Γερμανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φέτα, που ήταν παρασκευασμένη από αγελαδινό γάλα και είχε εξαχθεί στην Γερμανική αγορά ως κανονική, ανήκει σε θεσσαλική επιχείρηση.

Το προϊόν, που ήταν σε ειδικές συσκευασίες τεμαχισμένο σε άλμη, αποσύρθηκε από τα ράφια των Γερμανικών σούπερ μάρκετ και ήδη ενημερώθηκαν οι Ελληνικές αρχές.

Ξεφτιλίζουν το προϊόν στο εξωτερικό

Σε συνέντευξη του στον ALPHA NEWS 95,5 ο πρόεδρος του συλλόγου κτηνοτρόφων Προσοτσάνης Κώστας Ακριτίδης ανέφερε ότι οι εταιρείες που προβαίνουν σε νοθεία της φέτας, το κάνουν προκειμένου να ρίξουν την τιμή και να πουλήσουν το εθνικό μας προϊόν σε μεγάλα τραστ του εξωτερικού.

« Νοθεύουν τη φέτα είτε με πρόβειο γάλα από Ρουμανία ή άλλες χώρες ή με αγελαδινό γάλα – και αυτό είναι το πιο αισχρό που κάνουν. Για να μπορέσουν να μπουν στα μεγάλα τραστ του εξωτερικού και κυρίως σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ της Ε.Ε. ξεφτιλίζουν το προϊόν στο εξωτερικό αφού το πωλούν στην χονδρική, σε πολύ χαμηλές τιμές» ανέφερε ο κ. Ακριτίδης.

Αναξιοπιστία και Αθέμιτος ανταγωνισμός

Ανέφερε μάλιστα ότι εκτός από το γεγονός ότι γινόμαστε αναξιόπιστοι στο εξωτερικό, δημιουργείται ένας αθέμιτος ανταγωνισμός στην χώρα όταν υγιείς και σωστές επιχειρήσεις παραγωγής φέτας πρέπει να ανταγωνιστούν εταιρείες οι οποίες εφαρμόζουν παράνομες πρακτικές.

Η φέτα είναι Ελληνικό ΠΟΠ προϊόν και παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα. Είναι κατοχυρωμένο διεθνώς και έχει περίοπτη θέση στις Ελληνικές εξαγωγές στηρίζοντας την Ελληνική κτηνοτροφία και συμβάλλοντας σημαντικά στην Ελληνική οικονομία.

Αναμφίβολα η υπόθεση που αποκαλύφθηκε στη Γερμανία θα αποτελέσει σημαντικό πλήγμα για την εικόνα του προϊόντος στις ξένες αγορές.

Ακούστε παρακάτω την συνέντευξη του προέδρου του συλλόγου κτηνοτρόφων Προσοτσάνης κ. Κ. Ακριτίδη στον ALPHA NEWS 95,5: