Κοινωνία

Φαρμακοποιοί Δράμας: τηρούνται τα πρωτόκολλα στη διενέργεια των Rapid Tests

Καθησυχαστική ως προς την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στα φαρμακεία που διενεργούν Rapid Tests, ήταν η αντιπρόεδρος του συλλόγου Φαρμακοποιών Δράμας Αγγελική Ιωαννίδου.

Σε συνέντευξη της στον ALPHA 95,5 ανέφερε ότι αν και η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη για τους συναδέλφους της, λόγω του μεγάλου αριθμού ατόμων που προσέρχονται για Rapid Test, τηρούνται τα μέτρα και δεν έχουν εντοπιστεί προβλήματα.

Σημείωσε δε ότι διενεργούνται συνεχώς έλεγχοι και πως κάποιες περιπτώσεις που εντοπίστηκαν στην αρχή ήταν μεμονωμένες και ήταν απόρροια της μη σωστής ενημέρωσης κάποιων φαρμακοποιών  και όχι δόλου.

Πάντως ξεκαθάρισε πως πλέον δεν εντοπίζεται κανένα κρούσμα μη τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων στα φαρμακεία της Δράμας.

“Σαφώς και είναι δύσκολα τα πράγματα λόγω του  μεγάλου αριθμού ατόμων που προσέρχονται για Rapid Test, όμως εμείς προσπαθούμε συνεχώς για το καλύτερο ενώ σημαντικό είναι το έργο μας και στην κατεύθυνση αποσυμφόρησης των μικροβιολογικών εργαστηρίων” ανέφερε χαρακτηριστικά η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών Δράμας.

Όσο δε για τις ουρές έξω από τους χώρους που διενεργούνται Rapid Test τόνισε ότι δεν είναι πρωτόγνωρο φαινόμενο στη Δράμα και πως την περίοδο αυτή που έχουμε έξαρση κρουσμάτων στα παιδιά, οι ουρές είναι ακόμη μεγαλύτερες.

Εξέφρασε όμως την πεποίθηση ότι τηρούνται τα μέτρα, όσον αφορά τις αποστάσεις αλλά και τις μάσκες.

Παρακάτω ακούστε την συνέντευξη της κας Αγγελικής Ιωαννίδου: