Sports

16 μετάλλια για τον Κολυμβητικό Δράμας – Η -όλο νόημα- ανακοίνωση του Ομίλου

Με 16 μετάλλια (4 χρυσά, 9 ασημένια και 3 χάλκινα) επέστρεψε η αγωνιστική ομάδα του Κολυμβητικού Ομίλου Δράμας από το Χειμερινό Πρωτάθλημα Βορείου Ελλάδος, που διεξήχθη από τις 18 έως τις 20 Φεβρουαρίου 2022 στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή 66 σωματείων και 1032 αθλητών και αθλητριών.

‘Οι αθλητές και αθλήτριές μας που για 2 σχεδόν χρόνια στερούνται κολυμβητηρίου στην Δράμα,

οι αθλητές και αθλήτριές μας που καθημερινά περνούν ώρες σε ένα λεωφορείο κάνοντας χιλιόμετρα προκειμένου να προπονηθούν στην γειτονική Καβάλα,

οι αθλητές και αθλήτριές μας που καθημερινά κοπιάζουν μέσα στο νερό για να κάνουν αυτό που πραγματικά αγαπούν,

κατάφεραν να πραγματοποιήσουν μια συγκλονιστική εμφάνιση, να ανέβουν πολλές φορές στο βάθρο, να πλασαριστούν στις βαθμολογούμενες κατατάξεις, να σημειώσουν νέες ατομικές επιδόσεις, με αποκορύφωμα την κατάκτηση της 1ης θέσης στη Γενική Βαθμολογία των Παίδων συγκεντρώνοντας 345 βαθμούς!’ αναφέρει χαρακτηριστικά με νόημα ο Κολυμβητικός Όμιλος Δράμας σε ανακοίνωση του.

Εξίσου σημαντική η 6η θέση στην Γενική Βαθμολογία των Παμπαίδων Α΄με 210 βαθμούς και η 7η θέση Γενική Βαθμολογία των Παμπαίδων Β΄με 132 βαθμούς!

Ο απολογισμός όσον αφορά τα μετάλλια ήταν θετικότατος  μιας και τα παιδιά κατέκτησαν συνολικά 16 μετάλλια (4 χρυσά, 9 ασημένια και 3 χάλκινα).

Οι αθλητές που συμμετείχαν στην αποστολή του Χειμερινού Πρωταθλήματος ήταν οι παρακάτω: Τοπχαναλής Μιχαήλ, Θεολογούδη Αναστασία, Μίχτατζη Χριστίνα, Δαουράκης Γεώργιος, Ετόγλου Χαράλαμπος, Μενζιλτζίδης Γεώργιος, Μπανιώτης Γεώργιος, Νίκογλου Νικόλαος, Τάσκος Δημήτριος, Χριστοφορίδης Μιχαήλ, Παρωτίδης Κωνσταντίνος, Μυλωνάς Βασίλειος, Τερνεκτσής Αθανάσιος, Τοκμακίδης Αναστάσιος, Τσίλης Λέανδρος, Χατζηπαναγιώτου Ευάγγελος, Παυλίδου Μαρία-Δέσποινα, Ασημάκη Μαρία, Κούτρα Μαρία, Τικοζίδου Χρύσα, Κωνσταντινίδου Ξένια, Περσίδου Μαρία-Ευαγγελία, Ναζλίδου Ελένη, Τσάννης Στυλιανός, Βασδέκης Δημήτριος και Κολόζος Μάριος.

Μαζί τους και οι αθλητές Μαδεμλής Κωνσταντίνος, Αλαγκιοζίδου Ραφαηλία, Καβάζη Κωνσταντίνα, Σιαμίδης Ηρακλής, Κωνσταντινίδης Θεόφιλος, Σαραφίδης Αναστάσιος, Μυλωνάς Δημήτριος οι οποίοι να μεν δεν ακολούθησαν την αποστολή για λόγους υγείας, συμμετέχουν κι αυτοί όμως στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει όλη η ομάδα.

Οι αθλητές και οι σκυταλοδρομίες που κατέκτησαν μετάλλιο και εισήλθαν στις βαθμολογούμενες κατατάξεις είναι οι παρακάτω:

  • Ο Μπανιώτης Γεώργιος στην κατηγορία Παίδων με 1 χρυσό στα 200μ. ΜΑ και 2 ασημένια στα 200μ. πεταλούδα και στα 100μ. πεταλούδα.
  • Ο Τσάννης Στυλιανός στην Κατηγορία Παμπαίδων Β΄με 1 χρυσό στα 50μ. ελεύθερο, καθώς και 4η θέση στα 100μ. ελεύθερο και 6η θέση στα 50 πεταλούδα.
  • Η σκυταλοδρομία 4Χ100 ελεύθερο Παίδων κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο αποτελούμενη από τους Μπανιώτη, Nίκογλου, Τάσκο και Χριστοφορίδη.
  • Η σκυταλοδρομία 4Χ200 ελεύθερο Παίδων κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο αποτελούμενη από τους Μπανιώτη, Δαουράκη, Νίκογλου και Χριστοφορίδη.
  • Ο Τερνεκτσής Θανάσης στην κατηγορία Παμπαίδων Α΄με 3 ασημένια στα 100 & 200μ. πρόσθιο και στα 200μ. ΜΑ.
  • Ο Κολόζος Μάριος στην κατηγορία Παμπαίδων Β΄με 3 ασημένια στα 50 & 100 ελεύθερο και στα 50μ. πεταλούδα.
  • Η Περσίδου Μαρία-Ευαγγελία στην κατηγορία Παγκορασίδων Α΄με 1 ασημένιο στα 100μ. πεταλούδα.
  • Ο Τοπχαναλής Μιχαήλ στην κατηγορία Εφήβων με 2 χάλκινα στα 200μ. ελεύθερο και στα 100μ. πεταλούδα, καθώς και 5η θέση στα 200μ. πεταλούδα.
  • Ο Χριστοφορίδης Μιχαήλ στην κατηγορία Παίδων με 1 χάλκινο στα 400μ. ΜΑ, καθώς και 5η θέση στα 400μ. ελεύθερο και 6η θέση στα 100μ. ύπτιο.
  • Ο Δαουράκης Γιώργος κατέλαβε την 4η θέση στα 50 & 200μ. ελεύθερο και την 7η θέση στα 100μ. ελεύθερο κατηγορίας Παίδων.
  • Ο Τάσκος Δημήτριος που κατέλαβε την 5η θέση στα 100 πεταλούδα και την 7η θέση στα 50μ. πεταλούδα κατηγορίας Παίδων.
  • Ο Νίκογλου Νικόλαος που κατέλαβε την 7η & 8η θέση στα 200 & 400 μέτρα ελεύθερο αντίστοιχα στην κατηγορία Παίδων.
  • Ο Ετόγλου Χαράλαμπος που κατέλαβε την 7η, 10η και 11η θέση στα 1500, 800 & 400 μ. ελεύθερο αντίστοιχα στην κατηγορία Παίδων.
  • Ο Μενζιλτζίδης Γεώργιος που κατέλαβε την 11η θέση στα 50μ. ύπτιο και την 12η θέση στα 50μ. ελεύθερο στην κατηγορία Παίδων.
  • Η Παυλίδου Μαρία-Δέσποινα που κατέλαβε την 4η θέση στα 100μ. ελεύθερο, την 5η στα 50μ. πεταλούδα και την 11η θέση στα 50μ. ελεύθερο στην κατηγορία Κορασίδων.
  • Ο Χατζηπαναγιώτου Βαγγέλης που κατέλαβε την 4η θέση στα 200μ. πεταλούδα και στα 400μ. ΜΑ καθώς και την 11η θέση στα 800μ. ελεύθερο στην κατηγορία Παμπαίδων Α΄.
  • Ο Τοκμακίδης Ανέστης που κατέλαβε την 5η θέση στα 50μ. πεταλούδα και την 6η θέση στα 50 & 100 ελεύθερο στην κτηγορία Παμπαίδων Α΄.
  • Ο Μυλωνάς Βασίλης που κατέλαβε την 13η και 14η θέση στα 50 και 100μ. ελεύθερο αντίστοιχα στην κατηγορία Παμπαίδων Α΄.
  • Ο Τσίλης Λέανδρος που κατέλαβε την 15η θέση στα 50 & 100μ. πρόσθιο στην κατηγορία Παμπαίδων Α΄.
  • Η Κούτρα Μαρία που κατέλαβε την 7η θέση στα 200μ. ύπτιο καθώς και την 8η θέση στα 50 & 100μ. ύπτιο στην κατηγορία Κορασίδων.
  • Η Κωνσταντινίδου Ξένια που κατέλαβε την 5η θέση στα 200μ. πρόσθιο καθώς και την 11η και 15η θέση στα 50 & 100μ. πρόσθιο αντίστοιχα στην κατηγορία Παγκορασίδων Α΄.
  • Η Τικοζίδου Χρύσα που κατέλαβε την 13η και 14η θέση στα 50 & 200μ. ελεύθερο αντίστοιχα στην Κατηγορία Παγκορασίδων Α΄.
  • Ο Βασδέκης Δημήτριος που κατέλαβε την 4η θέση στα 50μ. πεταλούδα και την 5η θέση στα 50 & 200μ. πρόσθιο αντίστοιχα στην κατηγορία Παμπαίδων Β΄.
  • Η Ναζλίδου Ελένη που κατέλαβε την 10η και 14η θέση στα 100 & 200μ. ύπτιο αντίστοιχα στην κατηγορία Παγκορασίδων Β΄.
  • Η σκυταλοδρομία 4Χ100 ΜΟ Παίδων αποτελούμενη από τους Χριστοφορίδη, Δαουράκη, Μπανιώτη και Νίκογλου που κατέλαβε την 4η θέση.
  • Η σκυταλοδρομία 4Χ100 ελεύθερο mixed αποτελούμενη από τους Παυλίδου, Κούτρα, Μπανιώτη και Μενζιλτζίδη που κατέλαβε την 4η θέση.
  • Η σκυταλοδρομία 4Χ100 ΜΟ mixed αποτελούμενη από τους Κούτρα, Παυλίδου, Δαουράκη και Χριστοφορίδη που κατέλαβε την 5η θέση.
  • Η σκυταλοδρομία 4Χ100 ελεύθερο Παμπαίδων Α΄ αποτελούμενη από τους Τοκμακίδη, Μυλωνά, Χατζηπαναγιώτου και Τερνεκτσή που κατέλαβε την 4η θέση.
  • Οι σκυταλοδρομίες 4Χ200 ελεύθερο και 4Χ100 ΜΟ Παμπαίδων Α΄ αποτελούμενες από τους Τοκμακίδη, Μυλωνά, Χατζηπαναγιώτου και Τερνεκτσή που κατέλαβαν την 5η θέση.

Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν την συστηματική και προγραμματισμένη δουλειά που γίνεται από τα παιδιά υπό την καθοδήγηση του προπονητικού team της ομάδας, τον Τεχνικό Σύμβουλο κ. Χρυσάφη Βαγγελακάκη και τους προπονητές μας κυρίους Σπύρο Σανοζίδη και Κωστή Καναράκη τους οποίους και συγχαίρουμε.

Το έργο αυτό είναι αποτέλεσμα της τεράστιας προσπάθειας που καταβάλλουν τα παιδιά και οι προπονητές τους, κάτω από αντίξοες συνθήκες με την διαρκή υποστήριξη των οικογενειών τους που μαζί τους ανεβαίνουν έναν Γολγοθά σχεδόν 2 χρόνια τώρα.

Σε αυτά τα 2 χρόνια που ο Κολυμβητικός Όμιλος Δράμας δεν έχει κολυμβητήριο έχει αποδείξει ότι είναι ζωντανός, ενεργός και πρωτοπόρος στα κολυμβητικά δρώμενα της Δράμας και όχι μόνο.

Σε αυτά τα 2 χρόνια έχουμε δεχθεί πλήθος συγχαρητηρίων και ακόμη περισσότερα μπράβο.

Είναι στιγμές όμως που όλα αυτά τα μπράβο δεν αρκούν.

Οι θυσίες αυτών των παιδιών πρέπει κάποια στιγμή να ανταμειφθούν.

Πρέπει η Δράμα να αγκαλιάσει αυτόν τον σύλλογο που παραδίδει εδώ και 2 δύσκολα χρόνια μαθήματα αθλητικού ιδεώδους και προσήλωσης σε στόχους. Δεν είναι υπερβολή αυτό που λέμε. Αρκεί απλά κάποιος να βιώσει από κοντά τη καθημερινότητα αυτών των παιδιών που ξεκινούν από το σπίτι τους το πρωί για το σχολείο και καταλήγουν να επιστρέφουν μετά την προπόνησή τους στην Καβάλα το απόγευμα για να συνεχίσουν στα φροντιστήρια και στο διάβασμά τους.

Αυτό που κάνουν αυτά τα παιδιά 2 χρόνια τώρα είναι ΑΘΛΟΣ!

Το σύνθημα στα μπλουζάκια τους  «2 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ- 2 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ» νομίζουμε ότι αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Ήταν ένα μήνυμα που θέλησαν να περάσουν τα παιδιά προς πάσα κατεύθυνση το οποίο ελπίζουμε να εισακουσθεί.

Η προσπάθεια των παιδιών δεν σταματά φυσικά εδώ.

Συνεχίζεται γιατί έχουμε και άλλους στόχους μπροστά μας.

Όλοι μαζί ενωμένοι αθλητές, προπονητές, γονείς, διοίκηση αυτού του τεράστιου συλλόγου!

Σας καλούμε να γίνετε αρωγοί στην προσπάθειά μας από όποιο μετερίζι μπορεί ο καθένας!

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΠΑΙΔΙΑ…