Sports

6ος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων στο Σκάκι ο Δραμινός Καζάκος Μάρκος

Ο 16χρονος Δραμινός Καζάκος Μάρκος μετά την κατάκτηση της 2ης θέσης στην κατηγορία U18 το καλοκαίρι στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος νέων συνέχισε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων και κατέκτησε την 6η θέση ανάμεσα σε 871 σκακιστές.

Το τουρνουά διήρκεσε από τις 15 μέχρι τις 21 Οκτωβρίου και πήραν μέρος συνολικά 871 νεαροί σκακιστές (εκ των οποίων 362 κορίτσια), μεταξύ των οποίων και 41 Έλληνες.

Το πρωτάθλημα διεξήχθη με υβριδικό σύστημα (μέσω υπολογιστή παρουσία διαιτητή) 9 γύρων στον χώρο του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας.

Ο Καζάκος Μάρκος κατετάγη 6ος με 6 πόντους σε 9 αγώνες αντιμετωπίζοντας παίκτες με πολύ καλύτερη διεθνή αξιολόγηση. Επίσης έφτασε πολύ κοντά στο να κατακτήσει τον διεθνή τίτλο του FM (Fide Master), πράγμα που όπως φαίνεται θα γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Έτσι θα είναι ο πρώτος Δραμινός που θα έχει κατακτήσει διεθνή τίτλο.

Ο Μάρκος με την πορεία του όλα αυτά τα χρόνια αποδεικνύει ότι μπορούν και παιδιά από επαρχιακές πόλεις να διακριθούν στο σκάκι, αφού το άθλημα δε χρειάζεται κάποια ακριβή εγκατάσταση. Η θέληση, το διάβασμα και προπαντός το πείσμα για διάκριση φέρνουν αποτελέσματα στο άθλημα του σκακιού.