Πολιτική

Πόλη+Ζωή: καταγγελία για προσπάθεια παραποίησης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας

Την εκτίμηση της ότι λειτουργούν στον Δήμο Δράμας άκρως ανησυχητικά και επικίνδυνα ‘κυκλώματα’ καταθέτει δημοσίως με σχετική ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη Πόλη και Ζωή.

Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης αναφέρει ότι έγινε προσπάθεια παραποίησης του αποτελέσματος ψηφοφορίας, στο δημοτικό συμβούλιο της 11ης Σεπτεμβρίου και ζητά από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας να κατονομάσει τους υπευθύνους αυτής της ενέργειας.

Η Πόλη + Ζωή τονίζει μεταξύ άλλων ότι οι προκλητικές παραβάσεις των νόμων και των κανόνων δημοκρατικής λειτουργίας των θεσμών, ευλόγως οδηγούν στο συμπέρασμα ότι κάποια μεγάλα συμφέροντα κρύβονται πίσω από την επιμονή της δημοτικής αρχής, να μην κλείσει η ΔΕΚΠΟΤΑ

Η ανακοίνωση της παράταξης Πόλη+Ζωή

“Άκρως ανησυχητικά και επικίνδυνα ‘κυκλώματα’ φαίνεται να λειτουργούν στον Δήμο Δράμας. Όσο καλοπροαίρετα κι αν θέλει κανείς να ερμηνεύσει τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και τον τρόπο που διαχειρίστηκε η Δημοτική Αρχή του κ. Μαμσάκου την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 11ης Σεπτεμβρίου σχετικά με την αναμόρφωση του Προϋπολογισμού και την πρόθεση χρηματοδότησης της ΔΕΚΠΟΤΑ σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει.

Τα γεγονότα με τη σειρά

Την Παρασκευή 11-9-2020 συνεδριάζει κατεπειγόντως το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα και την αναμόρφωση του Προϋπολογισμού και την πρόθεση χρηματοδότησης της ΔΕΚΠΟΤΑ. Στη συνεδρίαση συμμετέχουν 30 δημοτικοί σύμβουλοι, εκ των οποίων δύο αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη σύνδεσή τους στην τηλεδιάσκεψη. Ο ένας εξ αυτών, ο επικεφαλής της παράταξής μας Κυριάκος Χαρακίδης, αφού παίρνει τον λόγο δηλώνει και την ψήφο του, επειδή διαπιστώνει διακοπές στη σύνδεσή του, η οποία κάποια στιγμή διακόπτεται. Η δεύτερη, η δημοτική σύμβουλος Χατζηιωάννου Χαρίκλεια, όταν κάποια στιγμή διακόπτεται η σύνδεσή της, συνεχίζει να παρακολουθεί τη συνεδρίαση χωρίς να μπορεί να παρέμβει και για τον λόγο αυτό ανακοινώνει τηλεφωνικά, αλλά στέλνει την ψήφο της στον Πρόεδρο και με γραπτό μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο. Ο Πρόεδρος καταμετρώντας τις ψήφους, προσμετρά την ψήφο του κ. Χαρακίδη, αλλά όχι της κ. Χατζηιωάννου. Το αποτέλεσμα 14-13 υπέρ τη πρότασης των αντιπολιτεύσεων, το οποίο ανακοινώνεται επίσημα από τον Πρόεδρο και τελειώνει η συζήτηση του θέματος.

Την Τετάρτη 16-9-2020 αναρτάται στην ιστοσελίδα του Δήμου ο προβλεπόμενος Πίνακας με τα θέματα που συζητήθηκαν και τις αποφάσεις που λήφθηκαν σε ‘πρώτη έκδοση’. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει παραποιηθεί και δεν πλειοψηφεί πλέον η πρόταση των αντιπολιτεύσεων όπως είχε ανακοινώσει ο Πρόεδρος, αλλά η πρόταση της Δημοτικής Αρχής, χωρίς δηλαδή να προσμετράται  η ψήφος του κ. Χαρακίδη σε αντίθεση με την ανακοίνωση του Προέδρου στο Δημοτικό Συμβούλιο. Λίγη ώρα μετά η ανάρτηση εξαφανίζεται.

Την ίδια μέρα, με καθυστέρηση λίγων ωρών, αναρτάται η απόφαση σε ‘δεύτερη έκδοση’, με τροποποιημένο περιεχόμενο, αλλά με το ίδιο παραποιημένο αποτέλεσμα ψηφοφορίας. Στην παραποιημένη αυτή απόφαση αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος ενήργησε ‘εκ παραδρομής’, προσβάλλοντάς τον ευθέως.

Την επόμενη μέρα, 17-9-2020, αναρτάται η απόφαση σε ‘τρίτη έκδοση’, με τροποποιημένο πάλι περιεχόμενο και με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας όπως ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο στο Δημοτικό Συμβούλιο. Στη συνέχεια, αναρτάται η απόφαση και στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Παρασκευής 11-9-2020, υπήρξε διαπιστωμένα προσπάθεια να παραποιηθεί η απόφαση του Δ.Σ. και μάλιστα με επίσημο τρόπο.

Με αφορμή την ξεκάθαρη τηλεφωνική δήλωση του Προέδρου προς τον κ. Χαρακίδη ότι αυτή η προσπάθεια έγινε εν αγνοία του και χωρίς τη συγκατάθεσή του, περιμένουμε από τον ίδιο να αναζητήσει και να κατονομάσει τον υπεύθυνο. Είναι άδικο οι ευθύνες να διαχέονται και να σπιλώνουν και υπαλλήλους που δεν ευθύνονται. Δυστυχώς για τον κ. Μαμσάκο, ο ίδιος δεν απαλλάσσεται των ευθυνών. Τουναντίον, οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι γνώριζε τα πάντα. Με ικανοποίηση θα ακούγαμε μια διάψευση και από τη μεριά του, αλλά τότε θα έπρεπε να αποδώσει ο ίδιος τις ευθύνες σε όποιον ανήκουν. Τέτοια σοβαρά ατοπήματα δεν συμβαίνουν χωρίς την ‘ευλογία’ ή την καθοδήγηση, υψηλά ιστάμενων στη διοίκηση του Δήμου.

Κάποια μεγάλα συμφέροντα κρύβονται πίσω από την επιμονή να μην κλείσει η ΔΕΚΠΟΤΑ

Όλα τα παραπάνω, με τις τόσο προκλητικές παραβάσεις των νόμων και των κανόνων δημοκρατικής λειτουργίας των θεσμών, ευλόγως οδηγούν στο συμπέρασμα ότι κάποια μεγάλα συμφέροντα κρύβονται πίσω από την επιμονή να μην κλείσει η ΔΕΚΠΟΤΑ.

Από την πλευρά μας διαβεβαιώνουμε τους Δραμινούς ότι θα προστατεύσουμε τα συμφέροντα της Δράμας και των Δραμινών με κάθε τρόπο.