Πολιτική

Project για τη Δράμα: κύριε Μαμσάκο παραιτηθείτε …

Να «ξηλώσει» τον κ. Καλλινικίδη από τη θέση του Αντιδημάρχου καλεί τον Δήμαρχο Δράμας Χριστόδουλο Μαμσάκο, η δημοτική παράταξη Project για τη Δράμα μετά το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο αντιδήμαρχος πολιτισμού και απέστειλε στα ΜΜΕ σχετικά με τα μέτρα προστασίας έναντι του κορονοϊού, που λαμβάνονται στην Ονειρούπολη.

Στο δελτίο τύπου ο κ. Καλλινικίδης αναφέρεται στον οικίσκο που έπρεπε να λειτουργεί ως Ιατρείο και κέντρο ενημέρωσης για τη νόσο Covid-19 και τους εμβολιασμούς και ευθέως επιρρίπτει ευθύνες για την μη λειτουργία του, στον Ιατρικό Σύλλογο Δράμας.

Μάλιστα σχολιάζει τη στάση των γιατρών  αναφέροντας χαρακτηριστικά «πως παραιτήθηκαν πριν καν μπουν στον πόλεμο, όμως από το ζεστό γραφείο τους μας κουνάνε το δάχτυλο!»

Με αφορμή την φράση αυτή, η παράταξη Project για τη Δράμα αναφέρει πως είναι ντροπή να κατέχει ο κ. Καλλινικίδης θέση στο Δήμο Δράμας και εκτιμά πως κύριος υπεύθυνος αυτής της κατάστασης είναι ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο οποίος ανέχεται το θράσος και την αδιαφάνεια.

Τον καλεί μάλιστα να παραιτηθεί, αφού με την στάση του έχει δώσει το χώρο σε ανθρώπους που μετατρέπουν τη Δράμα σε παρακμιακό χωριουδάκι.

Η ανακοίνωση της παράταξης Project για τη Δράμα

Πριν λίγο εκδόθηκε δελτίο τύπου από το γραφείο δημάρχου, του κυρίου Μαμσακου δηλαδή, που υπογράφει ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κύριος Καλλινικιδης, σχετικά με τα ελλειπή μέτρα που κατήγγειλε η παράταξη μας δια μέσου της δημοτικής μας συμβούλου και Προέδρου των Νοσοκομειακων Ιατρών ΓΝΔ, Παρθενας Κιορτεβε χθες στο δημοτικό συμβούλιο. Είχε προηγηθεί έγγραφο του ιατρικού συλλόγου προς το δημοτικό συμβούλιο, που έθετε συγκεκριμένα ερωτήματα επί του ίδιου θέματος.

Πάρτε μια γεύση λόγου και ήθους, από το δελτίο τύπου του Δήμου Δράμας:

“Η οργάνωση παραχώρησε οικίσκο, ώστε να λειτουργήσει ως Ιατρείο και κέντρο ενημέρωσης για τη νόσο Covid-19 και τους εμβολιασμούς. Ούτε οι γιατροί που ήταν θετικοί με αυτό, ούτε ο Ιατρικός Σύλλογος και οι λοιποί μπήκαν στον κόπο να το ανοίξουν ποτέ, διότι προφανώς αυτό προϋποθέτει, πολλές ώρες παρουσίας μέσα στο κρύο. Αντιθέτως παραιτήθηκαν πριν καν μπουν στον πόλεμο, όμως από το ζεστό γραφείο τους μας κουνάνε το δάχτυλο!”.

Κύριε Δήμαρχε Δράμας,

Κύριε Μαμσακο,

Περιμένουμε να ξηλώσετε, άμεσα, τον κύριο Καλλινικιδη από τη θέση αντιδημάρχου! Είναι ντροπή να κατέχει θέση στο Δήμο Δράμας!

Ξέρουμε βέβαια ότι δεν θα το κάνετε. Και αυτό γιατί έχετε αποδείξει και το ξέρετε και ο ίδιος πλέον ότι το αληθινό πρόβλημα του Δήμου Δράμας είστε εσείς προσωπικά. Εσείς ανέχεστε την αδιαφάνεια, εσείς ανέχεστε το θράσος, εσείς έχετε δώσει το χώρο σε ανθρώπους που μετατρέπουν, με αρχηγό εσάς βέβαια, τη Δράμα σε παρακμιακό χωριουδάκι.

Κύριε Μαμσακο, αν δεν μπορείτε, παραιτηθείτε! Μόνο αυτό σας μένει τελικά, γιατί κάτι άλλο δεν είστε ικανός να κάνετε!

ΥΓ. Το δελτίο τύπου δεν έχει ανέβει ακόμη στην ιστοσελίδα του Δήμου αλλά έχει σταλεί στα mail των ΜΜΕ και των δημοτικών συμβούλων απίστευτο το γραφείο Δημάρχου. Οπότε, προφανώς και ο κύριος Μαμσακος συμφωνεί με το περιεχόμενο και το ύφος του.

Το δελτίο τύπου του αντιδημάρχου πολιτισμού Λευτέρη Καλλινικίδη Σχετικά με την Κ.Υ.Α. που αφορά το υγειονομικό πρωτόκολλο του Χριστουγεννιάτικου πάρκου της ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗΣ.

Απάντηση προς όλους τους ενδιαφερομένους

Ακούστηκαν πολλά ψέματα και διαπιστώνουμε πως ορισμένοι επιθυμούν να παίξουν ρόλο ελεγκτικού μηχανισμού, ενώ δεν είναι. Άρα να παρανομήσουν, μόνο και μόνο για να μας πουν ότι δήθεν δεν κάνουμε καλά τη δουλειά μας.

ΨΕΜΑ 1ο) Δεν υπάρχει έλεγχος στην είσοδο του πάρκου της ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗΣ.

ΑΛΗΘΕΙΑ 1η) Ο έλεγχος γίνεται από τη εταιρία security Taurus καθημερινά και όλες τις ώρες που είναι ανοικτό το θεματικό πάρκο. Στη συνέχεια ο ελεγχόμενος, λαμβάνει σφραγίδα του πάρκου (2ος έλεγχος) ώστε να μπορεί να κυκλοφορεί εντός του πάρκου και των οικίσκων με τις δράσεις ελεύθερα. Η αστυνομία βρίσκεται εντός του πάρκου και ελέγχει επίσης τυχόν παραβάτες, όπως για παράδειγμα αυτούς που θεωρούν πως είναι καλύτερα να περνάνε παράνομα τον φράχτη και όχι να μπουν κανονικά από την είσοδο. Άρα κι άλλος έλεγχος. Υπενθυμίζεται πως ο φράχτης τοποθετήθηκε την τελευταία στιγμή κυριολεκτικά αφού θυμόμαστε όλοι πως 3 μέρες πριν την έναρξη της ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗΣ βγήκε η πρώτη ΚΥΑ για τα Χριστουγεννιάτικα πάρκα. Όλοι αυτοί φυσικά, οι παράνομοι, δεν φέρουν σφραγίδα! Τέλος, η Δημοτική Αστυνομία έχει επίσης έντονη παρουσία στο χώρο και συνδράμει στον έλεγχο.

ΨΕΜΑ 2ο) Δεν υπάρχουν μάσκες και αντισηπτικά στον χώρο.

ΑΛΗΘΕΙΑ 2η) Μάσκες όπως και αντισηπτικά υπάρχουν σε όλους τους οικίσκους. Κυρίως όμως στο κέντρο ενημέρωσης, δηλαδή στην είσοδο και τα διαθέτουμε σε όσους τυχόν ξέχασαν να πάρουν μάσκα ή θέλουν αντισηπτικό.

ΨΕΜΑ 3ο) Κανείς δεν φοράει μάσκα εντός του πάρκου.

ΑΛΗΘΕΙΑ 3η) Όλοι φορούν μάσκα, κυρίως εθελοντές και εργαζόμενοι. Σίγουρα πάντως δεν μπορούμε να είμαστε πίσω από κάθε επισκέπτη ώστε να τον παρακολουθούμε πότε αυτός θα βγάλει τη μάσκα από το πρόσωπο ώστε να του κάνουμε παρατήρηση. Η σχετική Κ.Υ.Α. άλλωστε προβλέπει και σχετικά πρόστιμα.

ΨΕΜΑ 4ο) Δεν γίνονται αναφορές από τα ηχεία του πάρκου με συστάσεις.

ΑΛΗΘΕΙΑ 4η) Υπάρχει ηχογραφημένο μήνυμα που παίζει τουλάχιστον 100 φορές την ημέρα.

Αγαπητοί ενδιαφερόμενοι, εμείς έχουμε να πούμε τα εξής:

1ον) Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος και υπεύθυνος της ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗΣ είναι εμβολιασμένος και με τις τρεις δόσεις και σίγουρα η ευαισθησία του στο θέμα δεν είναι λιγότερη από οποιουδήποτε άλλου. Και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι και ο ίδιος είναι εκεί στο κρύο και συμβάλλει στον έλεγχο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αλλά και με αυτοπρόσωπη παρουσία.

2ον) Η οργάνωση παραχώρησε οικίσκο, ώστε να λειτουργήσει ως Ιατρείο και κέντρο ενημέρωσης για τη νόσο Covid-19 και τους εμβολιασμούς. Ούτε οι γιατροί που ήταν θετικοί με αυτό, ούτε ο Ιατρικός Σύλλογος και οι λοιποί μπήκαν στον κόπο να το ανοίξουν ποτέ, διότι προφανώς αυτό προϋποθέτει, πολλές ώρες παρουσίας μέσα στο κρύο. Αντιθέτως παραιτήθηκαν πριν καν μπουν στον πόλεμο, όμως από το ζεστό γραφείο τους μας κουνάνε το δάχτυλο!

3ον) Η συνεργασία μας με τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα είναι καθημερινή, άψογη και απόλυτα αγαστή. Η ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ είναι γιορτή χαράς και αγάπης, όχι στείρας αντιπαράθεσης.

Κλείνοντας, ας είμαστε όλοι πιο προσεκτικοί σε αυτά που καταγγέλλουμε και ας αναλογιστούμε όλοι, από τη θέση που κατέχουμε τις δικές μας ευθύνες για τον τεράστιο αριθμό ανεμβολίαστων συμπολιτών μας αλλά και για το πολύ αυξημένο κόστος που υπάρχει, άρα και αποτρεπτικό, για το μοριακό τεστ, στη πόλη μας. Και ας σταματήσουν οι προσβολές απέναντι σε εθελοντές, εργαζομένους και εταιρίες που εργάζονται και παλεύουν να εφαρμόσουν το Νόμο μέσα σε αντίξοες συνθήκες. Φτάνει πια!

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού

Δήμου Δράμας

Ελευθέριος Καλλινικίδης