Life

To Δημόσιο Ι.Ε.Κ. ΔΡΑΜΑΣ στην τοπική κοινωνία

Και στο Εαρινό Εξάμηνο 2019 η Διοίκηση, το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι καταρτιζόμενοι του Δ.Ι.Ε.Κ. Δράμας, συνεχίζουν την εξωστρεφή τους πολιτική σε μια προσπάθεια να έρθουν σε επαφή και να προσφέρουν σε όσους φορείς και οργανισμούς του Νομού, ζητήθηκε η υποστήριξη  και η συνδρομή τους.

Έτσι, κατά τον μήνα Απρίλιο… όπως μας ενημερώνει η διευθύντρια του ΔΙΕΚ Δράμας Παναγιώτα Τσακιρίδου

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο εργαστήριο Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής του Δ.Ι.Ε.Κ.

στις 3 Απριλίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Σ.Δ.Ε. Δράμας (Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας) στο εργαστήριο Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής του Δ.Ι.Ε.Κ. Εκπαιδευτές και καταρτιζόμενου αφού ξενάγησαν τους μαθητές του Σ.Δ.Ε. στον χώρο του εργαστηρίου και συνομίλησαν για θέματα μαγειρικής και κατάρτισης, καλωσόρισαν τους «φιλοξενούμενους» με μεζέδες και εδέσματα από την τοπική κουζίνα.

 

Το Δ.Ι.Ε.Κ. στην Θεματική Εβδομάδα Διατροφής

Στις 11και 19 Απριλίου το Δ.Ι.Ε.Κ. ανταποκρίθηκε στις προσκλήσεις της Θεματικής Εβδομάδας Διατροφής του Μουσικού Γυμνάσιου Δράμας και του 1ου Γυμνασίου Δράμας αντίστοιχα, προκειμένου να φτιάξουν υγιεινό πρωινό σε συνεργασία με τα τμήματα Τεχνικός Ζαχαροπλαστικής- Αρτοποιών και Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης- Αρχιμάγειρας (Chef).

 

 Το τμήμα Ζαχαροπλαστικής- Αρτοποιών παρασκεύασε γλυκά για τις «Δραμινές μαμάδες», το Φιλανθρωπικό Σωματείο Χωριστής και το ΚΔΑΠ- ΜΕΑ του Δήμου Δράμας

Στις 13 Απριλίου το τμήμα Τεχνικός Ζαχαροπλαστικής- Αρτοποιών παρασκεύασαν και προσέφεραν γλυκά για την εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα, που διοργάνωση η κοινωνική ομάδα  «Δραμινές μαμάδες».

Το τριήμερο της 15-16 και 17 Απριλίου και έπειτα από αίτημα του Φιλανθρωπικού Σωματείου Χωριστής «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων» τα δύο τμήματα Τεχνικών Ζαχαροπλαστικής- Αρτοποιών έφτιαξαν πασχαλινά τσουρέκια για να τα προσφέρουν στον «Σύλλογο Παραπληγικών Δράμας» και αυτοί με τη σειρά τους στους ωφελούμενους του συλλόγου.

Στις 15 Απριλίου το  τμήμα Τεχνικός Ζαχαροπλαστικής- Αρτοποιών επισκέφτηκε το ΚΔΑΠ- ΜΕΑ του Δήμου Δράμας «Το Χαμόγελο μας» και έφτιαξε μαζί με τους ωφελούμενους της δομής τρουφάκια και μπισκότα. Τους κόπους της προσπάθειας τους τις απόλαυσαν οι ωφελούμενοι μετά το πέρας της δράσης.

 Το Δ.Ι.Ε.Κ. Δράμας με τους 270 καταρτιζόμενους και τους 80 περίπου εκπαιδευτές συνεχίζει τις δράσεις του

Το Δ.Ι.Ε.Κ. Δράμας με τους 270 καταρτιζόμενους και τους 80 περίπου εκπαιδευτές ετησίως, θα συνεχίσει τις δράσεις του και μετά το Πάσχα, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις της Δραμοινογνωσίας, του «11ου Πολιτιστικού Μαΐου» που διοργανώνει ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμπακίου, του Συλλόγου Διαβητικών Δράμας και με την Ε.Ψ.Υ.Κ.Α. (Εταιρεία Ψυχικής Υγείας και Αποκατάστασης Ασθενών) «ΠΟΛΥΔΕΥΚΗΣ», ενώ αναμένονται και άλλες συνεργασίες. Το Δ.Ι.Ε.Κ. Δράμας συνεχίζει με ιδιαίτερη χαρά, να δίνει προτεραιότητα στους πολίτες και στους φορείς της τοπικής κοινωνίας, που χρειάζονται τη στήριξη και την συνδρομή μας, ενώ παράλληλα οι καταρτιζόμενοι αποκτούν επαγγελματική εμπειρία μέσω της πρακτικής άσκησης.