Πολιτισμός

Έγινε η Ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Δράμας κ. Δωρόθεου

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 19 Νοεμβρίου 2022 η Ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Δράμας κ. Δωροθέου.

Η υποδοχή του νέου Ποιμενάρχη της Μητρόπολης Δράμας, έγινε στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας, όπου ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός από τον Δήμαρχο κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο.

Παρέστησαν, αρκετοί Αρχιερείς, εκπρόσωποι τοπικών αρχών, βουλευτές, αυτοδιοικητικοί παράγοντες, κλήρος και λαός.

Δήμαρχος Δράμας: Σας υποδεχόμαστε αναφωνώντας ΑΞΙΟΣ

«Είστε ο δεσπότης μας, ο εκκλησιαστικός και πνευματικός μας πατέρας. Σας υποδεχόμαστε αναφωνώντας ΑΞΙΟΣ”, ανέφερε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Δράμας, ο οποίος μετά το τέλος της ομιλίας του προσέφερε στον νέο Μητροπολίτη ένα Αρχιερατικό εγκόλπιο.

Μητροπολίτης Δράμας: Ατενίζω στο μέλλον για να συμφωνήσουμε για μία κοινή πορεία

“Με πολύ χαρά έρχομαι στη πανέμορφη Δράμα, που είναι πόλη μου και τόπος μου. Ταπεινά επιθυμώ, εκτός από δημότης σας, να με έχετε στην καρδιά σας σαν πατέρα και αδελφό όλων ανεξαιρέτως.

Φέρνω στον νου και στην καρδιά μου τις μορφές των αγωνιστών Ιεραρχών, όπως και τις θυσίες του ηρωικού λαού μας.

Ελπίζω ταπεινά να με αναδείξει ο Θεός άγγελο επιστηριγμού, διακονίας, προσεχής και διαρκούς εξαγγελίας των δωρεών και θαυμασιών Του.

Αναγνωρίζω την ανδρεία ιστορικότητα κάθε σπιθαμής της Μητρόπολης.

Ατενίζω στο μέλλον για να συμφωνήσουμε για μία κοινή πορεία, για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον με ετοιμότητα, ζωντάνια, ανανέωση, εντός της μεγαλοσύνης, της ρωμιοσύνης μας“, τόνισε στην αντιφώνηση του, ο νέος Μητροπολίτης Δράμας.

Αμέσως μετά με μεγαλοπρεπή πομπή από την οδό Βενιζέλου, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου, αγήματος του Στρατού, εκπροσώπων Συλλόγων με ελληνικές σημαίες και τα λάβαρά, έγινε  η μετάβαση στον Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου και πραγματοποιήθηκε η τελετή της ενθρόνισης.