Κοινωνία

Έπεσε η αυλαία στο χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού

Έπεσε χθες η αυλαία στο χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού δεδομένου ότι η έλλειψη χιονιού από την μία και η προβλέψεις της ΕΜΥ για ανοιξιάτικη συνέχεια από την άλλη, δεν αφήνουν περιθώρια για συνέχιση της φετινής περιόδου.

Αν και η μίσθωση του χιονοδρομικού κέντρου από την εταιρεία που το διαχειρίζεται έληγε στις 14 Απριλίου, αποφασίστηκε από κοινού με την Αντιπεριφέρεια Δράμας  να λήξει η σεζόν νωρίτερα, αφού δεν υπάρχει πλέον χιόνι για να προσελκύσεις επισκέπτες.

Την ικανοποίηση του από την φετινή λειτουργία του χιονοδρομικού εξέφρασε σε δηλώσεις του στον ALPHA NEWS 95,5 ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, ο οποίος χαρακτήρισε την φετινή λειτουργία του ως άθλο και ανδραγάθημα δεδομένου του λίγου χρόνου που είχαν στην διάθεση τους για να φέρουν εις πέρας όλα αυτά τα ζητήματα που επέτρεψαν μια αξιοπρεπή λειτουργία του χιονοδρομικού.

Ο κ. Παπαεμμανουήλ ανέφερε ότι το χιονοδρομικό μπορεί να λειτούργησε μερικώς όπως υποσχέθηκαν από την πρώτη στιγμή αλλά με αξιοπρέπεια, ασφάλεια και με εξαιρετικά υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών προς τους επισκέπτες.

Επίσης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την ανάδοχη εταιρεία του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού, ΝΑΥΑΡΙΝΟ Ο.Ε., οι εκπρόσωποι της οποίας, με μεράκι και όραμα έκαναν ό, τι καλύτερο μπορούσαν για την εξυπηρέτηση και ψυχαγωγία των επισκεπτών καθώς και για την άψογη συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Δράμας.

Μίλησε δε και για μια ακόμη σημαντική παράμετρο που έχει να κάνει με την δημιουργία θέσεων εργασίας. «Δώσαμε φέτος δουλειά σε 30 περίπου οικογένειες Δραμινών και αυτό είναι πολύ σημαντικό στις μέρες μας» σημείωσε.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας είπε πως ήδη έχουν ξεκινήσεις οι προετοιμασίες και οι σχετικές διαδικασίες για την επόμενη χιονοδρομική περίοδο και τόνισε πως στόχος της Περιφέρειας είναι η αξιοποίηση του όρους Φαλακρού και της τέσσερις εποχές του χρόνου.

“Έχουν ξεκινήσει να γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι της πενταετίας για να υπάρχει ετοιμότητα για τη χιονοδρομική περίοδο 2023- 2024, προκειμένου να δοθούν σε χρήση η τετραθέσια καρέκλα που οδηγεί στη Χιονότρυπα και η διθέσια καρέκλα, τα οποία φέτος δε δόθηκαν σε χρήση. Παράλληλα όσον αφορά το βουνό είναι σε εξέλιξη συζητήσεις με κάποιους συλλόγους και φορείς που ενδιαφέρονται να συνδιοργανώσουν κάποιους αγώνες πεζοπορίας, αναρρίχησης αλλά και κάποιες επισκέψεις που θα αναδείξουν το βουνό και τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου”.

Ακούστε το απόσπασμα της συνέντευξης του Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ στον ALPHA NEWS 95,5: