Κοινωνία

Ανοικτοί οι δρόμοι στο νομό Δράμας – Προσοχή λόγω παγετού

Δεν απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματα που κινούνται στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο Νευροκοπίου.

“Καλό είναι τα αυτοκίνητα να φορούν χειμερινά ελαστικά και οι οδηγοί τους να είναι πολύ προσεκτικοί λόγω του παγετού” δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5 ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νευροκοπίου Θόδωρος Ιφόγλου.

Σήμερα Πέμπτη είναι κλειστά στο Δήμο Νευροκοπίου και τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης για προληπτικούς λόγους, λόγω παγετού.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της περιφέρειας αλλά και του δήμου Δράμας στην κατεύθυνση αποχιονισμού των δρόμων στο ορεινό οδικό δίκτυο της Δράμας με αποτέλεσμα να υπάρχουν την σημερινή ημέρα προβλήματα παρά το γεγονός ότι το χιόνι που έπεσα ήταν αρκετό.

Σε δηλώσεις του στον ALPHA NWES 95,5 οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Δράμας κ.κ. Μουρβετίδης, Καψιμάλης ανέφεραν ότι ο μηχανισμός του δήμου είναι σε πλήρη ετοιμότητα.

Συνέστησαν όμως στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις για το επόμενο διήμερο και κυρίως να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, στην περίπτωση που επισκέπτονται με το όχημα τους, σημεία του ορεινού όγκου.

Πάντως όπως ενημερώνει η περιφερειακή αστυνομική διεύθυνση, εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων, καθώς και των λοιπών οχημάτων που δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες στην Επαρχιακή Οδό Δράμας – Σιδηρόνερου, από το 21ο χλμ. έως το 42ο χλμ.