Υγεία

Ογκολογικό Ιατρείο Δράμας: σε 8 εβδομάδες, 150 φάκελοι ασθενών

Την στελέχωση του ογκολογικού γραφείου του νοσοκομείου Δράμας με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ζητούν ο ιατρικός σύλλογος Δράμας και ο σύλλογος Καρκινοπαθών.

Μέσα στις πρώτες 8 εβδομάδες λειτουργίας του, έχουν ανοίξει 150 φάκελοι ασθενών με αποτέλεσμα ο μοναδικός γιατρός κ. Κασαράκης να μην προλαβαίνει να εξετάζει ασθενείς.

Σε δήλωση της η πρόεδρος του συλλόγου Καρκινοπαθών Ευγενία Σαραφίδου ζήτησε την άσκηση πίεσης από την πλευρά των τοπικών παραγόντων, στην κατεύθυνση στελέχωσης του ογκολογικού ιατρείου.

“Είναι απόλυτη ανάγκη το ιατρείο αυτό να μεγαλώσει και να στελεχωθεί με γιατρούς και νοσηλευτές. Από τα στοιχεία που έχουμε μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι το γραφείο αυτό ευκολύνει εκατοντάδες ογκολογικούς ασθενείς οι οποίοι δεν χρειάζεται πλέον να πηγαίνουν σε άλλα νοσοκομεία και γλυτώνει το κράτος από πολλά έξοδα” ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Σαραφίδου.

Όμως και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας κ. Γεωργιάδης ανέφερε οτι δεν αρκεί μονό ένας γιατρός στο ογκολογικό γραφείο και πως για να είναι εύχρηστο χρειάζεται δυο ογκολόγους και νοσηλευτικό προσωπικό για την καλύτερη εξυπηρέτηση των Δραμινών Πολιτών.

Η Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Όλγα Βασιλείου σημείωσε ότι “ως ιατρικός σύλλογος στηρίξαμε την πρωτοβουλία που είχε πάρει ο σύλλογος καρκινοπαθών καθώς και  το αίτημά τους να ανοίξει ένα τμήμα ογκολογικό στο Νοσοκομείο Δράμας και την ελπίδα που έχουν αυτοί οι άνθρωποι κάποια στιγμή οι ασθενείς να κάνουν θεραπεία στον τόπο τους. Σήμερα ζητάμε και από τη διοίκηση του νοσοκομείου και από τους βουλευτές να στηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία και να συνδράμουν στο γεγονός να πετύχουμε να στελεχώσουμε και να βοηθήσουμε τον ογκολόγο που έχετε μία φορά τη βδομάδα στη Δράμα κάθε Παρασκευή.

Πρέπει   να διευκολύνουμε το έργο του και να βοηθήσουμε τους ασθενείς να πετύχουν να κάνουν θεραπεία στον τόπο τους”.