Υγεία

Γ. Παπαδόπουλος: Στο Νοσοκομείο Δράμας χρειάζονται γιατροί όλων των ειδικοτήτων

Την ανάγκη να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα Νοσοκομεία με επείγουσες διαδικασίες και να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι, εξέφρασε σε συνέντευξη του στον ALPHA NEWS 95,5 ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Δράμας Γιάννης Παπαδόπουλους.

Παράλληλα τόνισε ότι είναι απολύτως δίκαιο το αίτημα τους, για επέκταση στους εργαζόμενους στον χώρο της υγείας, του ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη τους στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

«Νομίζω το καταλαβαίνει κάθε πολίτης ότι είναι αδύνατον μια νοσηλεύτρια 67 ετών να εργάζεται ακόμη αφού δεν έχει τις αντοχές προκειμένου να προσφέρει τις ίδιες υπηρεσίες με μια νοσηλεύτρια μικρότερης ηλικίας» ανέφερε μεταξύ άλλων, ως παράδειγμα ο κ. Παπαδόπουλος.

Αν και έκρινε ως θετικό βήμα στην κατεύθυνση στελέχωσης του Νοσοκομείου της Δράμας με ιατρικό προσωπικό, την πρόσφατη προκήρυξη για την πλήρωση εννέα θέσεων, σημείωσε ότι χρειάζονται ακόμη αρκετά βήματα προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Τόνισε δε ότι είναι επιβεβλημένη η κάλυψη  και άλλων ειδικοτήτων όπως π.χ. Γιατρού Δερματολόγου.

Όπως είπε, σήμερα αν κάποιος πολίτης αντιμετωπίσει κάποια δερματική πάθηση, θα πρέπει να αποταθεί σε ιδιώτη γιατρό, ανεξάρτητα αν έχει την οικονομική δυνατότητα να το κάνει.

Ακούστε παρακάτω την συνέντευξη του Προέδρου των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Δράμας Γιάννη Παπαδόπουλου, στον ALPHA NEWS 95,5: