Ενδιαφέροντα

Η Περιφέρεια ΑΜΘ αναλαμβάνει τον δρόμο Δράμας – Μαυρολεύκης

Στην Περιφέρεια ΑΜΘ ανατίθεται πλέον με απόφαση της κυβέρνησης, η ευθύνη για την υλοποίηση του οδικού τμήματος από τη Δράμα μέχρι την Μαυρολεύκη.

Πρόκειται για το πιο «προβληματικό κομμάτι» του δρόμου Δράμας – Αμφίπολης και αυτό το οποίο, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, κρατούσε πίσω το ξεκίνημα του έργου.

Παράγοντες της αυτοδιοίκησης και στελέχη της Ν.Δ. κρίνουν ως απόλυτα θετική την εξέλιξη αυτή και εκτιμούν ότι η Περιφέρεια με την βοήθεια της κυβέρνησης, θα καταφέρει σύντομα να ξεπεράσει τις δυσκολίες και να θέσει σε ενέργεια τις μηχανές για την υλοποίηση του έργου, στο σύνολο του.

Σε ανακοίνωση του, ο βουλευτής Ν.Δ Δράμας Κωνσταντίνος Μπλούχος αναφέρεται στην εξέλιξη αυτή, σημειώνοντας ότι είναι απόρροια αιτήματος της ίδιας της περιφέρειας, το οποίο(το αίτημα) τέθηκε και από τον ίδιο, στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, όταν είχε επισκεφτεί την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, στις αρχές του καλοκαιριού το 2020.

O βουλευτής Ν.Δ Δράμας Κωνσταντίνος Μπλούχος με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, στη Δράμα

 

Η ανακοίνωση του Γραφείου του Βουλευτή Ν. Δράμας Κωνσταντίνου Μπλούχου

«Κατά την επίσκεψη του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, στις αρχές του καλοκαιριού το 2020, τέθηκε από τον βουλευτή Δράμας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Μπλούχο, το αίτημα της Περιφέρειας  Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την ανάκληση της υπ΄ αρ. 3303/08-10-2013 κοινής υπουργικής απόφασης με θέμα «Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στην εταιρεία «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» για το έργο «Κάθετος Άξονας Δράμα – Αμφίπολη τμήμα εντός των διοικητικών ορίων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης» και επαναφορά των αρμοδιοτήτων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης .

Πλέον με Κ.Υ.Α. η οποία δημοσιεύτηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2021 αποφασίστηκε η επαναφορά στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ως αρμόδιου φορέα και Κύριου του Έργου, των αρμοδιοτήτων διαχείρισης και διοίκησης μελετών και κατασκευών και λοιπών αναγκαίων υποστηρικτικών δράσεων για την υλοποίηση του έργου «Κάθετος Άξονας Δράμα – Αμφίπολη τμήμα εντός των διοικητικών ορίων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».

Στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η διαχείριση όλων των υφιστάμενων μελετών καθώς και η ενδεχόμενη ανάθεση νέων συμβάσεων για την επιτυχή ολοκλήρωση ή και επικαιροποίηση όλων των απαιτούμενων και αναγκαίων μελετών καθώς επίσης και κάθε ενέργεια που αφορά στην προώθηση των διαδικασιών για την εξασφάλιση των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων για τη δημοπράτηση, εκτέλεση και επίβλεψη των έργων, ενώ επιμελείται των διαδικασιών ένταξης των έργων στα χρηματοδοτικά προγράμματα.