Εκλογές 2019

Δράμα και Σέρρες τα προπύργια του Βελόπουλου – Ανησυχία και προβληματισμός στις δημοκρατικές δυνάμεις

Τα αισιόδοξα μηνύματα τα οποία δημιουργήθηκαν στη Δράμα το βράδυ της Κυριακής, από την πτώση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής κατά 3 περίπου ποσοστιαίες μονάδες, σε σχέση με τις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015, δυστυχώς, σχεδόν άμεσα μετεξελίχτηκαν σε μηνύματα προβληματισμού και περίσκεψης.

Η «Ελληνική Λύση», το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου σημείωσε ποσοστά ρεκόρ στο νομό μας.

Η Δράμα, μαζί με το γειτονικό νομό Σερρών, αποτελούν τα …προπύργια του γνωστού για τις ακροδεξιές και σε πολλές περιπτώσεις… ρατσιστικές θέσεις, τηλεπωλητή.

Πάνω από 4.100 Δραμινοί προσήλθαν στις κάλπες προκειμένου να ψηφίσουν το κόμμα του, δίνοντας του το μεγαλύτερο ποσοστό σε όλη τη χώρα(7,63%).

Αν αθροίσουμε τις ψήφους τη Χρυσής Αυγής και της Ελληνικής Λύσης στο νομό Δράμας διαπιστώνουμε ότι ξεπερνούν τις 6.850, ήτοι 12.75% επί του συνόλου των ψηφισάντων στη Δράμα.

Η αρνητική αυτή εξέλιξη πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο προβληματισμού όλων των υγιώς σκεπτόμενων πολιτών και φυσικά των κομμάτων και των στελεχών τους σε επίπεδο Δράμας και περιφέρειας.

Η συνολική άνοδος των ακροδεξιών δυνάμεων στο νομό Δράμας δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί με γενικούς αφορισμούς ή να περάσει ως ένα αδιάφορο γεγονός στα τοπικά πολιτικά δρώμενα.

Απαιτεί την συνεργασία όλων των δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου στην κατεύθυνση καταπολέμησης του φαινομένου.

Άρης Γκέρτας