Sports

Δράμα: «Βαλδίρκεια 2022» στις 18 Δεκεμβρίου

Μια ιδιαίτερη αθλητική – φιλανθρωπική δράση, συνδιοργανώνουν στις 18 Δεκεμβρίου στη Δράμα, δέκα φορείς.

Τα καθαρά έσοδα από τα «Βαλδίρκεια 2022» θα διατεθούν σε ίδρυμα φιλοξενίας απόρων και ανυπεράσπιστων παιδιών. Η απόφαση της δωρεάς των εσόδων της εκδήλωσης ανήκει στην οικογένεια του αδικοχαμένου αθλητή Σαμαρά Στέλιου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο Φαλακρό τον περασμένο Αύγουστο.

H εκδήλωση περιλαμβάνει αγώνα ΑΜΕΑ 500 μέτρων, παιδικό αγώνα για παιδιά Δημοτικού 1000 μέτρων, λαϊκό αγώνα 5 χιλιομέτρων και λαϊκό αγώνα 10 χιλιομέτρων.

Την αθλητική – φιλανθρωπική εκδήλωση διοργανώνουν από κοινού ο ΣΕΓΑΣ ΑΜΘ, ο Σύλλογος ΑΜΕΑ Δράμας και ο Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Κάτω Νευροκοπίου, ενώ συνεργάζονται ο Α.Ο. Δράμας, ο Σ.Κ.Α. Δράμας και ο Πολυνίκης Δράμας και Δοξάτου. Την εκδήλωση υποστηρίζουν, o Δήμος Δράμας, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Δράμας, η ΠΕ Δράμας και η Ένωση Ξενοδόχων Δράμας.

Με αφετηρία το άγαλμα της Ελευθερίας, τερματισμό το άγαλμα της Νίκης και με φόντο τα χρώματα της Ονειρούπολης, μπορείτε να προσφέρετε το κόστος της συμμετοχής ακόμα και αν δεν τρέξετε στον Αγώνα.

Οι εγγραφές για συμμετοχή στους αγώνες είναι περίπου 200 ενώ το ενδιαφέρον αναμένεται να αυξηθεί μέχρι και την διεξαγωγή των αγώνων.

Τα Βαλδίρκεια διεξάγονται κάθε χρόνο (με εξαίρεση τα δύο χρόνια της πανδημίας) στη μνήμη του Νικόλαου Βαλδίρκα, που γεννήθηκε το 1955 στην Δράμα και υπήρξε αθλητής του στίβου στον Αθλητικό Σύλλογο Δράμας στο αγώνισμα των 400μ με εμπόδια.