Sports

Δόξα Δράμας: Πώς θα τελειώσει το πρωτάθλημα της SL2 για τους «Μαυραετούς»;

Με το πρωτάθλημα της Super League 2 να έχει ξεκινήσει στις 16 Ιανουαρίου λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που διανύουμε εν μέσω πανδημίας και οι δώδεκα ομάδες που συμμετέχουν διανύουν ήδη την εβδομάδα πριν από τη διεξαγωγή των αγώνων της 11ης αγωνιστικής.

Αυτή τη στιγμή, Εργοτέλης, Ιωνικός Νίκαιας, Λεβαδειακός, Διαγόρας, Ξάνθη και Παναχαϊκή βρίσκονται στο γκρουπ προβιβασμού, ενώ Τρίκαλα, ΠΑΕ Χανιά, Απόλλων Λάρισας, Δόξα Δράμας, ΑE Καραϊσκάκης Άρτας και ΟΦ Ιεράπετρας απειλούνται με υποβιβασμό.

Η Δόξα Δράμας ωστόσο, είναι η ομάδα που έχει τρεις λιγότερες αγωνιστικές, αφού σε αναβολή οδηγήθηκαν οι αναμετρήσεις της με τα Χανιά, τον Εργοτέλη και την Ξάνθη έπειτα από εκκρεμοδικία αναφορικά με το πιστοποιητικό συμμετοχής της.

Οι «Μαυραετοί» επέστρεψαν τελικά στις επίσημες υποχρεώσεις τους έπειτα από τη μεγάλη δικαστική νίκη τους, με το πρώτο παιχνίδι να πραγματοποιείται στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής εκτός έδρας κόντρα στα Τρίκαλα, όπου και γνώρισαν την πρώτη τους ήττα (3-0) στο φετινό πρωτάθλημα SL2, ελλείψει του αγωνιστικού ρυθμού που χρειάζονταν για να μπορέσουν να κοντράρουν την τοπική ομάδα.

Οι δυο επόμενες αγωνιστικές κόντρα σε Διαγόρα και ΠΑΕ Χανιά έληξαν επίσης άδοξα για την ομάδα της Δράμας, ενώ η πρώτη νίκη ήρθε στην 6η αγωνιστική και στον εκτός έδρας αγώνα με τον ΟΦ Ιεράπετρας (2-3).

Μια ισοπαλία, μια νίκη και μια ακόμα ισοπαλία ακολούθησαν στις εντός έδρας αναμετρήσεις της με την Παναχαϊκή (0-0), τον Ιωνικό Νίκαιας (1-0) και την ΑΕ Καραϊσκάκης Άρτας (0-0) αντίστοιχα, που την έφεραν στη 10η θέση της βαθμολογίας της Super League 2.

Απ’ ό,τι όλα δείχνουν, η Δόξα Δράμας είναι μια από τις ομάδες που θα πρέπει να πασχίσει για να κατακτήσει μια καλύτερη θέση στο φετινό πρωτάθλημα της SL2 ώστε να αποφύγει τον υποβιβασμό, κάτι αντίστοιχο με τον Ολυμπιακό, ο οποίος παρόλη την εξαιρετική απόδοσή του στη Super League, πασχίζει για μια καλύτερη κατάταξη στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που ενίοτε συμμετέχει.

Οι επόμενοι αγώνες εντός κι εκτός έδρας είναι με τον Εργοτέλη (εξ’ αναβολής) και τον Λεβαδειακό αντίστοιχα, με τον Θανάση Κολιτσιδάκη να δηλώνει αισιόδοξος για το ματς με τον Εργοτέλη: «Με τον Εργοτέλη την Τετάρτη το σκεπτικό μας είναι πως θα κερδίσουμε. Θα έχουμε μια ημέρα περισσότερη ξεκούραση. Να ξεκαθαρίσει λίγο το μυαλό των παικτών μας. Το έχω ξαναπεί ότι είναι ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα αυτό που γίνεται στη σούπερ λιγκ2 με τα συνεχόμενα παιχνίδια. Ειδικά για εμάς γίνεται ακόμη πιο δύσκολο που έχουμε τα τρία ανακληθέντα παιχνίδια. Μόνο εμείς και ο Εργοτέλης παίζουμε. Θα κάνουμε την προσπάθεια μας . Ο στόχος είναι σε κάθε παιχνίδι να κερδίζουμε».

Δύσκολη αναμένεται και η αναμέτρηση της Δόξας Δράμας με τον Λεβαδειακό, ο οποίος ο έχασε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη από τον Απόλλωνα Λάρισας και να τον προσπεράσει στη βαθμολογία, περνώντας στην κορυφή της βαθμολογίας.

Δήμητρα Παπαδοπούλου