Ενδιαφέροντα

Η αντιδήμαρχος Δοξάτου Κ. Παπαζώτου μιλά στον ALPHA NEWS 95,5

Ο δρόμος προς Περιστεριά: δεσμευόμαστε για εντατική προσπάθεια

Ο δρόμος που οδηγεί από τα Κύρια προς τον ορεινό οικισμό «Περιστεριά» είναι ένας από τους πλέον επικίνδυνους δρόμους του οδικού περιφερειακού δικτύου του νομού και μια από τις πιο παλιές περιπτώσεις πολιτικής ανευθυνότητας στη Δράμα.

Το τελευταίο τμήμα του δρόμου, διέρχεται από έναν τεράστιο σύμπλεγμα βράχων, οι οποίοι σε περιπτώσεις βροχοπτώσεων,  αποκολλιούνται  και πέφτουν στο οδόστρωμα.

Μόνο τον τελευταίο χρόνο σημειώθηκαν δυο σοβαρές και επικίνδυνες κατολισθήσεις.

Το φαινόμενο αυτό σε συνδυασμό με το κακό οδόστρωμα καθιστούν τον δρόμο, «καρμανιόλα» για όλους όσους τον διέρχονται είτε για λόγους εργασίας στον οικισμό είτε για λόγους διαβίωσης ή επίσκεψης του.

Πάνω από 20 χρόνια, πολιτικοί παράγοντες της Δράμας αλλά και αυτοδιοικητικοί του Δοξάτου επισκέφτηκαν τον δρόμο, εντόπισαν τα προβλήματα του, δεσμεύτηκαν δημοσίως για επίλυση του αλλά δυστυχώς έμειναν μόνο στα λόγια.

Απογοήτευση και αγανάκτηση είναι τα δύο κυρίαρχα συναισθήματα των ανθρώπων που όλα τα προηγούμενα χρόνια πίστεψαν στους πολιτικούς παράγοντες της Δράμας που υποσχέθηκαν λύσεις.

Πριν λίγες ημέρες επισκέφτηκαν τον δρόμο προς την Περιστεριά, με αφορμή ένα ακόμη περιστατικό κατολίσθησης, αυτοδιοικητικοί παράγοντες του Δήμου Δοξάτου με τον αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γιώργο Παπαδοπουλο, προκειμένου να δουν από κοντά το πρόβλημα και να συζητήσουν λύσεις.

Σε συνέντευξη της στην ενημερωτική εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5 η αντιδήμαρχος τεχνικών έργων του δήμου Δοξάτου Κυριακή Παπαζώτου μίλησε για το θέμα και προσεγγίζοντας το με σοβαρότητα, σημείωσε ότι η σημερινή αρχή δεσμεύεται ότι θα προσπαθήσει εντατικά για την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα. Αποφεύγοντας τις βαρύγδουπες δηλώσεις ανέφερε ότι  σε συνεργασία με τον αντιπεριφερειαρχη και με την βοήθεια του κυβερνητικού βουλευτή κ. Μπλούχου έχουν οργανώσει τα πρώτα βήματα για την διεκδίκηση της λύσης.

Η αντιδήμαρχος Δοξάτου Κυριακή Παπαζώτου

«Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε στην κατεύθυνση εύρεσης χρηματοδότησης του έργου» ανέφερε η κα Παπαζώτου και εστίασε στην σημαντική συνδρομή της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Δοξάτου.

Νησίδα Αγίου Αθανασίου

Η αντιδήμαρχος Δοξάτου μίλησε και για το θέμα της εκπόνησης μελέτης για την ανάπλαση της νησίδας κυκλοφορίας κατά μήκος της κεντρικής οδού που διέρχεται τον Άγιο Αθανάσιο.

Η κα Παπαζώτου ανέφερε πως εκπονείται από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου και της αντιπεριφέρειας Δράμας και αναμένεται να ολοκληρωθεί το προσεχές διάστημα για να προχωρήσει η Περιφέρεια στην χρηματοδότηση του έργου.

Ασφαλτόστρωση δρόμου Δοξάτου-Κεφαλαρίου

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο προϋπολογισμού 300.000,00 ευρώ. Τα τμήματα και οι παρεμβάσεις υποδείχτηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου με κριτήρια την αναγκαιότητα και την επικινδυνότητα την περασμένη άνοιξη και ακολούθησε η εκπόνηση της μελέτης από υπαλλήλους της Περιφέρειας. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του καλοκαιριού.

Ακούστε παρακάτω το απόσπασμα της συνέντευξη της κας Παπαζώτου για τα θέματα αυτά:

Κυριακή Παπαζώτου: Αρχή όλων η συνεργασία

 Η αντιδήμαρχος Δοξάτου ανέφερε στην συνέντευξη της στον ALPHA NEWS 95,5 ότι είναι ικανοποιημένη από το έργο που έχει γίνει στον δήμο από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης και θεώρησε ότι η επιτυχία αυτή είναι απόρροια της άψογης συνεργασίας που υπάρχει στην υπηρεσία, μεταξύ διοίκησης και υπαλλήλων.

 

«Οι συνεργάτες μου εργάζονται με έντονους ρυθμούς. Τα κίνητρα τους είναι ότι γίναμε ομάδα, βρήκαμε έναν κώδικα επικοινωνίας και φέρνουμε πολύ καλά αποτελέσματα» ανέφερε η κα Παπαζωτου και τόνισε ότι τον τελευταίο χρόνο εκπονήθηκαν μελέτες για έργα,  πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ.

Όσο δε για την κατάσταση στο δημοτικό συμβούλιο Δοξ;aτου και τις σχέσεις μεταξύ των παρατάξεων,  η κα Παπαζώτου ανέφερε ότι σε γενικές γραμμές υπάρχει συνεργασία – πλην μίας εξαίρεσης, της  παράταξης Δαλακάκη.

Ακούστε παρακάτω το απόσπασμα της συνέντευξης της κας Παπαζώτου για το θέμα της συνεργασίας των παρατάξεων:

Πηγή: ALPHA NEWS 95,5