Κοινωνία

Οδός Κατακουζηνού: δρόμος αυξημένης επικινδυνότητας

Σε δρόμο αυξημένης επικινδυνότητας έχει μετατραπεί η οδός Κατακουζηνού.

Πρόκειται για τον δρόμο, μπροστά από την κεντρική πύλη του σχολικού συγκροτήματος Αρρένων.

Τις απογευματινές ώρες των περισσότερων ημερών της εβδομάδας, το πεζοδρόμιο πλησίον του συγκροτήματος καταλαμβάνεται από αυτοκίνητα Δραμινών, οι οποίοι επισκέπτονται με τις οικογένειες τους τον αύλειο χώρο του σχολείου που έχει μετατραπεί σε ένα πανέμορφο πάρκο – χώρο αναψυχής και άθλησης, για όλες τις ηλικίες.

Μικροί και μεγάλοι(ακόμη και αυτοί που παρκάρουν πάνω στα πεζοδρόμια) αναγκάζονται να περπατούν κατά μήκος του δρόμου ενώ τα διερχόμενα αυτοκίνητα αδυνατούν να περάσουν όταν συναντιούνται, λόγω στενέματος της οδού.

Υπάρχουν απογεύματα και βράδια όπου ο κίνδυνος ατυχημάτων είναι περισσότερο αυξημένος, λόγω της μεγάλης κίνησης και του πλήθους  αυτοκινήτων που υπάρχει στο σημείο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί μέριμνα για την συνολική διαμόρφωση της περιοχής.

Πέρα από τη ριζική ανάπλαση των – ανύπαρκτων – πεζοδρομίων και την αποκατάσταση του οδοστρώματος( ουσιαστικά απαιτείται εκ νέου επίστρωση ασφαλτοτάπητα) χρειάζεται μέριμνα για την αποσυμφόρηση του συγκεκριμένου οδικού δικτύου  με την εξεύρεση χώρων παρκαρίσματος, και την καλύτερη κυκλοφοριακή και πολεοδομική οργάνωση της περιοχής.

Πέραν όλων των άλλων, η διαμόρφωση των χώρων πέριξ του συγκροτήματος Αρρένων αποτελεί και μιας μορφής “ηθική υποχρέωση” απέναντι στον ιδιώτη – επιχειρηματία ο οποίος δαπάνησε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ προκειμένου να δημιουργήσει το κόσμημα αυτό και να το παραδώσει προς χρήση στον κόσμο.