Εκλογές 2019

Πετυχημένη η εκδήλωση Καλλινικίδη αλλά μακρύς ο δρόμος ακόμη

Για να είμαστε ειλικρινείς, οι προεκλογικές συγκεντρώσεις «κλειστού τύπου» έπαψαν προ πολλού να απηχούν την άποψη της κοινής γνώμης για την δυναμική που η διοργανώτρια παράταξη και ο υποψήφιος της, έχει στην τοπική κοινωνία.

Παρά ταύτα, αν διοργανωθούν σωστά, μπορεί να φέρουν ουσιαστικά αποτελέσματα στην κατεύθυνση ενίσχυσης  των θετικών στοιχείων στη διαδικασία διαμόρφωσης του προφίλ του υποψηφίου.

Στην περίπτωση της προεκλογικής συγκέντρωσης του υποψηφίου Δημάρχου Λευτέρη Καλλινικίδη, θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι ο κύριος επικοινωνιακός στόχος, που ήταν η ενίσχυση της θετικής εικόνας του, στην προεκλογική κούρσα, επετεύχθη.

Ο Λευτέρης Καλλινικίδης μπόρεσε μέσα από την συγκέντρωση της Κυριακής να περάσει το μήνυμα στους ανθυποψηφίους του αλλά και στην τοπική κοινωνία, ότι έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί με αξιώσεις στον στίβο των αυτοδιοικητικών εκλογών, να «σταθεί» αξιοπρεπώς απέναντι στις άλλες παρατάξεις και σίγουρα, ότι δεν αποτελεί τον «αδύναμο κρίκο», όπως ενίοτε παρουσιάζεται από ορισμένους πολιτικούς του ανταγωνιστές.

Ανεξάρτητα με την έκβαση των εκλογών του Μάη(των οποίων το αποτέλεσμα κανείς δεν μπορεί, ούτε να εικάσει ακόμη) ο επικεφαλής της παράταξης «Δράμα Πρωταγωνίστρια» εμφανίστηκε στην συγκέντρωση της προηγούμενης Κυριακής, οργανωτικός, επικοινωνιακός και σε ικανοποιητικό βαθμό ετοιμότητας, όσον αφορά τη στελέχωση του ψηφοδελτίου και της παράταξης του.

Ο δρόμος μέχρι τον Μάιο είναι μακρύς και με εμπόδια.

Η «πρώτη» του κου Καλλινικίδη ήταν πετυχημένη(τηρουμένων των αναλογιών)αλλά σίγουρα δεν μπορεί από μόνη της – για να μιλήσουμε με ποδοσφαιρικούς όρους – να εγγυηθεί την «παραμονή στην κατηγορία».

Πολλώ μάλλον να «σφραγίσει την πρόκριση», όπως κάποιοι προκαταλαμβάνουν.

Άρης Γκέρτας