Πολιτισμός

Σε πλήρη ετοιμότητα τα σχολεία της Δράμας – Συνέντευξη του προϊσταμένου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανδρέα Σαλπιγγίδη

Πανέτοιμη είναι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας προκειμένου να διαχειριστεί όλες τις καταστάσεις που πρόκειται να προκύψουν με το άνοιγμα των σχολείων από την Δευτέρα 1 Ιουνίου.

Σε συνέντευξη του στην πρωινή εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5 ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας Ανδρέας Σαλπιγγίδης εξέφρασε την πεποίθηση του ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και οι όποιες δυσκολίες θα αντιμετωπισθούν.

Η προσέλευση των μαθητών και μαθητριών στα σχολεία θα είναι μεγάλη και κυρίως στην περιφέρεια του νομού 

Τόνισε ότι ήδη οι Διευθυντές των σχολείων έχουν μεριμνήσει το προηγούμενο χρονικό διάστημα για την σωστή εφαρμογή των μέτρων που πρέπει να ληφθούν και πως τις ημέρες αυτές πραγματοποιούνται συνεχόμενες τηλεδιασκέψεις με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση των σχολείων της Δράμας.

Ο κ. Σαλπιγγίδης εκτίμησε ότι η προσέλευση των μαθητών και μαθητριών στα σχολεία θα είναι μεγάλη και κυρίως στην περιφέρεια του νομού αλλά όμως ανέφερε ότι πλήρη και συγκεκριμένα στοιχεία θα έχει στην διάθεση της η Διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, από Δευτέρα και αφού ανοίξουν πρώτα τα σχολεία.

Καμία περίπτωση να λειτουργήσουν σχολεία της Δράμας το απόγευμα

Απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει στη Δράμα και απογευματινό ωράριο στα σχολεία και σημείωσε ότι το κάθε σχολείο αντιμετωπίζεται ως ξεχωριστή περίπτωση, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του. Με δεδομένη λοιπόν την εφαρμογή των μέτρων που το υπουργείο όρισε, υπάρχουν περιπτώσεις σε σχολεία της Δράμας, όπου οι αίθουσες δεν επαρκούν, οι μαθητές να χωριστούν σε τμήματα τα οποία θα λειτουργούν μέρα παρά μέρα.

Ακούστε παρακάτω την συνέντευξη του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας Ανδρέα Σαλπιγγίδη στον ALPHA NEWS 95,5: