Πολιτισμός

Φεστιβάλ Δράμας: άνοιγμα στην τοπική κοινωνία

Σε μια πρωτοποριακή κίνηση προχωρά φέτος η διοίκηση του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας όσον αφορά τις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις που κάθε χρόνο διοργανώνει.

Φέτος αναλαμβάνει την πρωτοβουλία διεξαγωγής τους, από τον Μάρτιο έως και το τέλος Ιουλίου και παράλληλα “ανοίγει” την διαδικασία στην τοπική κοινωνία και καλεί φορείς και οργανισμούς να καταθέσουν προτάσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να προσφέρουν στην αναβάθμιση των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων.

Πρόκειται για μία κίνηση, η οποία εκτός των άλλων στοχεύει να αναδείξει ακόμη περισσότερο τον θεσμό του φεστιβάλ στην τοπική κοινωνία και να προσελκύσει το ενδιαφέρον όσο γίνεται περισσοτέρων Δραμινών και κυρίως νέων ανθρώπων, όπως ανέφερε σε συνέντευξη του στον ALPHA NEWS 95,5 ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Γιώργος Δεμερτζής.

Φυσικά, οι προτάσεις που θα κατατεθούν πρέπει να έχουν σχέση με το αντικείμενο της τέχνης του κινηματογράφου και να ταιριάζουν στην γενικότερη φιλοσοφία των εκδηλώσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι φορείς που θα αιτηθούν υποστήριξη ή αιγίδα από το Φεστιβάλ καλούνται να στείλουν τις προτάσεις τους με αναλυτικές πληροφορίες για το θέμα, το περιεχόμενο, την διάρκεια και τον προϋπολογισμό της δράσης, καθώς και το αίτημα τους προς τον Οργανισμό για το ύψος ή το είδος της υποστήριξης που επιθυμούν, από την 1η Φεβρουαρίου έως και την 8η Απριλίου 2022 στα μέιλinfo@dramafilmfestival.gr και modd.gr@gmail.com

Οι προτάσεις  θα εξετάζονται και θα αξιολογούνται από τον Οργανισμό.

Ακούστε παρακάτω τη συνέντευξη του Γιώργου Δεμερτζή στον ALPHA NEWS 95,5: